---
Известие
Collapse
No announcement yet.
Подгряване на огледалата
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщениеТо май прозорците бяха ел на всички (за 146 важи само за предните, задните ел. стъкла са рядка опция)
Да не говорим, че заради тея бутони за задните не можеш един читав подлакътник да сложиш.Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark
Comment
-
Първоначално публикувано от slik4eto Покажи съобщениехора а 147 цата ми дали има тази екстра ?146 1.6TS CF1 '98
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеС изключение на тия на които са им спукали огледалата166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
x145 1.6 boxer
Comment
-
От няколко дена следя темата и ми стана интересно.Моят боксер производство 11.1995 първа рег.12.1995 си има ел.огледала и стъкла от пред,но карам колата от три години и половина и не съм забелязал подгрев на огледалата.Дори и зимата с лед по тях не съм забелязвал да се разтапя.
Днес сутринта пак пуснах реотана,огледалата бяха замъглени от мъглата,но нищо.Трия с ръка и те въобще не са топли.
Има ли вероятност да нямам подгрев на огледалата?На отделно реле ли са огледалата от задният реотан.
Comment
-
Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщениеКато си спомням твоята каква лачена беше на снимките сигурно ще има :–D Иначе включваш подгряването на задното стъкло и след малко ако са ти топли огледалата имаш отговор.ще пробвам
Comment
-
Днес тествах моите огледала за 3-4 мин. дясното беше се стоплило,но лявото не дали проблема е в това че има прекъсната връзка,щото нее чупено и ми изглежда че е оригиналното или пак е сменено с такова без подгрев.Има ли как да разбера по някакъв начин дали е изгоряло подгряващото?Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Comment
-
Първоначално публикувано от salih84 Покажи съобщениеДнес тествах моите огледала за 3-4 мин. дясното беше се стоплило,но лявото не дали проблема е в това че има прекъсната връзка,щото нее чупено и ми изглежда че е оригиналното или пак е сменено с такова без подгрев.Има ли как да разбера по някакъв начин дали е изгоряло подгряващото?)
Иначе, за да провериш дали имаш реотанчета на огледалото можеш или да се опиташ да го откопчееш от щипките на механизма за регулиране ( с риск да го счупиш естествено) или да свалиш капака на огледалото- три винтчета отдолу, регулираш стъклото да гледа макс надолу и ЛЕКО изнизваш капака нагоре, като внимаваш да не надереш стъклото.
Ако има по-лесен начин, моля някой да ме поправи.146 1.6TS CF1 '98
sigpic
Comment
-
Има по-лесен начин, но не го препоръчвам - слага се нещо меко на стъклато и се удря яко огледалото (все едно удър огледало в огледало с насрещен автомобил) като някой втори седи с ръце под огледалото, за да го хване.
При мен така е изкачало огледалото, но се удари в стъклото и се счупи ( за това се слага нещо меко на стъклото)
Сега сериозно: огледалото трябва да увисне на една жичка - ако увисне значи по принцип има подгряване, но има някакъв дефект, който може да е в самото стъкло или по тоците.
Ако не увисене, а на огледалото има място за буксата, която е накрая на жичката, защото със сигурност имаш такава, щом дясното ти работи, я вкарваш и се молиш всичко да е ОК. Ако не проработи - горния параграф. Ако стъклото няма място къде да се вкара жичката, значи е сменено с огледало, което няма подгряване.
Успех!
Comment
Comment